MAGNUS er en xylenfri vævsprocessor, der arbejder ekstremt hurtigt og fleksibelt. Den kan arbejde med enhver type væv og kassette samt køre kontinuerligt både dag og nat.

Om dagen kan den f.eks. køre hasteprøver og mindre biopsier ”on demand” med mikrobølgeassisteret præparering på så lidt som 1 til 2 timer. Det betyder, at prøverne kan være klar til skæring, farvning og analyse samme dag. Om natten kan den køre som en avanceret konventionel processor til større og mere tidskrævende vævsstykker, eller den kan sættes til kørsel af hurtig præparering med forsinket start i løbet af natten, så alle prøver er klar til videre proces næste morgen.

Slip for tidskrævende renseprogrammer

MAGNUS er forsynet med to separate kamre og en robotarm. Proceskammeret står for fiksering, dehydrering og klaring, mens det andet kammer er dedikeret til paraffininfiltrering. Paraffin pumpes dermed aldrig ind og ud af kammeret, hvilket sparer et langsommeligt renseprogram efter hver proces. Robotarmen flytter kassetterne mellem de to kamre uden indgriben udefra, så maskinen kun skal åbnes, når den skal loades.

Spar dyre reagenser

MAGNUS benytter kun 100% alkohol, hvilket betyder et generelt langt mindre forbrug af reagenser. Bl.a. kan paraffin ved almindeligt brug holde i over en måned, da der ikke anvendes xylen. Reagenser skiftes fuldautomatisk, og reagensdampe aftrækkes via sug.

Højeste kvalitet – også til molekylær analyse

MAGNUS leverer den morfologi og høje kvalitet, som forventes af histologer og patologer – også når det gælder molekylærpatologi. Bl.a. kan fikseringsmetode frit vælges, hvilket betyder, at der ikke vil være behov for ændringer i protokol for IHC, FISH, ISH samt tilsvarende.

Se video og læs meget mere om MAGNUS her