Axlab har i mange år haft stor fokus på formalinsikkerhed og kan i dag som den eneste leverandør tilbyde en ubrudt kæde af formalinsikker teknologi fra operationsstue til arkivering og destruktion.

Vakuumpakning – uden formalin

TissueSAFE beskytter umiddelbart efter udtagning af mindre og mellemstore vævspræparater helt uden brug af formalin. Præparatet forsegles i en vakuumpose, som straks anbringes i en transport-kølekasse ved 4 grader celsius. Både temperatur og transporttid registreres automatisk, så laboratoriet ved, at vævet er behandlet optimalt.

Spande med intelligent og sikker formalinfyldning

UltraSAFE bevarer større vævspræparater med formalin ved hjælp af en ny, patentsøgt teknologi, der beskytter fuldstændig mod formalineksponering. Præparatet anbringes i en spand af tilpas størrelse og fyldes automatisk med den korrekt afmålte mængde formalin doseret efter vægt. En speciel ventil i låget sikrer mod dampe, og en fastgjort hætte forsegler ventilen for ekstra sikkerhed under transport. Systemet sørger for sporbarhed, patient ID, og certificering af fikseringstid.

Automatiseret vakuum- og formalinbeskyttelse

SealSAFE tilsætter automatisk formalin til vævspræparater og vakuumpakker efterfølgende i specialdesignede poser. Formalintilsætningen foregår i et lukket system og giver mulighed for at anvende en formalin/vægt ratio på kun 1:2. Dette betyder et stærkt reduceret forbrug af formalin samt mulighed for at mindske arkiveringsplads inden destruktion med op til 80%. SealSAFE kan ligeledes vakuumpakke uden formalin, hvilket gør instrumentet egnet både til OP og laboratoriet.

Små beholdere med ”indbygget” formalin

BiopSAFE er et revolutionerende nyt system til beskyttelse og transport af mindre biopsier. Det består af beholdere, hvor formalinen befinder sig i låget. Et enkelt tryk med tommelfingeren udløser formalinen og beskytter vævet. På intet tidspunkt kommer brugeren i kontakt med formalinen. Beholderne findes i to størrelser, hvor der er plads til flere biopsier samtidig i den store.

Læs mere om produkterne bag sikker formalinhåndtering her: